Mijn ontdekkingsreis deel 3/4

12/05/2022

Ruim  jaar geleden stopte onze wereld zoals we kenden met draaien. De eerste lock down was voor iedereen een schok. Bijna al mijn activiteiten werden stopgezet; de coaching, de trainingen, de projecten, de optredens. Verbijsterd. Net als iedereen hield ik mijn adem in. Wat nu? De eerste maanden stonden in het teken van het vinden van orde in de nieuwe chaos. Online werken, wanneer mogelijk. Opschonen. Onze woonkamer opknappen. Onze dochter helpen met online onderwijs. Lange wandelingen maken en zoals bijna iedereen bewondering voor de natuur herwinnen. Maar ook zorgen over de wereld.

Na een tijdje begon er wat duidelijkheid te ontstaan in alle chaos. Het stil moeten staan deed me naar binnen keren. Het deed me luisteren naar mijn ziel. Ik hield eigenlijk van de rust en stilte. Ik hield van de diepere gesprekken en verbindingen die ik met anderen maakte nu de tijd het toeliet. Ineens wist ik wat ik niet meer wilde. Ik wilde niet weer meegesleurd worden in een ratrace waar ik niet bewust voor gekozen had. Ik wilde niet wegrennen van de ene baan of klant die ik naar een andere kon krijgen. Ik wilde werken aan de zaadjes die ik eerder had geplant. Om mijn tijd en energie te steken in de retraites die ik wilde organiseren. Om die transformationele life-coachingprogramma’s te bedenken. Om te schrijven en te werken met die verhalen die een podium nodig hadden.

Ik wist het! Ik voelde het! Maar ik was ook verward. Die gevoelens en ideeën kon ik nog niet omzetten in concrete plannen en diensten. Mijn geest was wazig, mijn ziel was op zoek, mijn angsten hielden me tegen. Zou ik durven dromen en het ook doen? Het heeft even geduurd, maar toen ik er klaar voor was, wist ik dat ik met met een business coach wilde werken om me te helpen mijn bedrijf opnieuw op te bouwen.

De gesprekken met mijn coach Janita waren intens en vol energie, maar het betekende ook werken op een dieper niveau. Mijn geest en ziel stonden in brand! Mijn ideeën kregen vorm en veranderden in programma’s die gewoon fantastisch aanvoelden. Ik was slechts een paar stappen verwijderd van de lacering toen ik vrij plotseling (zo leek het wel) stap op de plaatst moest doen.