over oriana

Hoi, ik ben Oriana! 

LifeCoach | Trainer | Storyteller 

Ik weet hoe het voelt als je leven als een kaartenhuis in elkaar stort. Ik weet ook hoe het voelt om jezelf kwijt te zijn of er steeds vast te lopen.

Mijn verhaal is net zoals het jouwe, veelzijdig, gelaagd en uniek. Gelukkig weet ik óók dat er kracht en inspiratie schuilt in mijn verhaal en dat het leven weer glans kan krijgen! 

Mijn missie is jou te begeleiden om je eigen verhaal te ontdekken, te omarmen en in te zetten. Terug naar je roots, verbinden met wie je werkelijk diep van binnen bent, zodat jij weer de magie van het leven gaat ervaren! 

Hoe het begon:  A fost odata…

Dat betekent “er was eens” in het Roemeens. Ik groeide op in het Roemenië van de jaren 80, tijdens het communistische regime. Ik was een nieuwsgierig, vrolijk en energiek meisje, helemaal bezeten van boeken, ballet en buitenspelen.

Op mijn 13de verhuisde ik met mijn ouders naar Nederland, waar ik de taal leerde, integreerde en me door een moeilijke tijd heen worstelde. Ik rondde het VWO af en studeerde in Amsterdam. Ik werd communicatieadviseur en ging ik met mijn partner tot twee keer toe op buitenlandavontuur. 

Op mijn 27ste gebeurden twee belangrijke dingen. Als eerste ging ik intensief in therapie. Ik werkte aan mijn jeugdtrauma’s, keek voor het eerst terug op opgroeien in een onveilige situatie en de effecten van migratie. Een helende, persoonlijke reis, met diepgaande impact. Als tweede, ik kreeg onze dochter. Moederschap omarmde ik met heel mijn hart. 

Toen ik 35 was sloeg het noodlot toe; na meerdere ivf-behandelingen moesten we afscheid nemen van ons niet-levensvatbare zoontje.  De pijn en radeloosheid was onbeschrijfelijk. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik keerde naar binnen, ik ging een coachtraject in en een nieuwe ontdekkingsreis begon.

Mijn leven werd heel anders dan ik het gedroomd had. Ik gaf mijn pijn een plekje en vond mijn missie in mijn leven. Ik gooide het roer om en sindsdien volg ik mijn dromen en intuïtie. Ik ontmoette prachtige mensen en kreeg geweldige kansen op mijn pad. Mijn leven kreeg weer glans, inclusief de donkere en beschadigde plekjes.

 

De magie van je verhaal

Nu help ik jou om voluit te leven, helemaal vanuit de verbinding met je ware zelf.

Inmiddels treed ik regelmatig op als spreker en storyteller. Ik host mijn eigen podcast waar ik een podium geef aan verhalen over identiteit, groei en verbinding. Ik heb mooie groeiprogramma’s ontwikkeld. En vanaf 2023 organiseer ik mijn eigen retraites in Roemenië en in Nederland.

Ik geloof dat alles wat je overkomt, zoals verlies, relatiebreuk, trauma of ziekte signalen zijn om even pas op de plaats te maken en je leven opnieuw te evalueren. Om terug te keren naar wie je werkelijk bent. Om verbinding te maken met je kern en jezelf te omarmen in al je facetten.

Alle antwoorden zitten besloten in je verhaal. Wanneer je er klaar voor bent, sta ik klaar om samen met jou die schatten naar boven te halen. En vanaf daar het auteurschap over je eigen leven te omarmen.

 

Korte bio

Ik ben afgestudeerd in geestenswetenschappen aan de UvA (Drs.) en ik heb een master in volkscultuur (MA). Ik heb ruim 10 jaar als communicatie- en PR-adviseur gewerkt voor de (semi) overheid.

Bij het Academie voor Coaching en Counselling he ik mijn certificering voor Persoonsgericht Coaching en Counselling behaald, met als specialisatie Multicultureel Coaching.  Ik heb oa. cursussen Transactionele analyse, Narratief coachen, Systeem therapie, coachen met ACT en Disc gevolgd.

Ik heb een opleiding voltooid als professional storyteller aan de Mezrab Storytelling School in Amsterdam.

In 2015 heb ik mijn eigen coachings- en trainingspraktijk opgericht. Tussen 2018 en 2020 heb ik de Tell Me More verhalenavond georgansieerd en gecureerd.  Tussen 2018 en 2022 was ik docent en trainer bij The International Coaching and Counselling Institute in Den Haag. Sinds 2022 ben ik docent en studentencoach bij de VU.