over oriana

“A fost odata…”.

 

Zo klinkt “er was eens” in het Roemeens.

Ik ben geboren in Roemenië en als jong meisje groeide ik op in het communisme van de jaren 80. Ik was nieuwsgierig, vrolijk, dromerig, een wildebras en deed fanatiek aan ballet. De grenzen waren dicht. Achter het ijzeren gordijn heerste angst en censuur.

Op mijn 13de vluchtte ik met mijn ouders naar Nederland. Ik maakte het VWO af en ging in Amsterdam studeren. Na mijn studie ging ik aan de slag als communicatieadviseur. Het werk van mijn man bracht mij naar het buitenland. Twee keer een buitenlandse post, twee keer weer ergens anders aarden, carrière maken, een sociaal leven opbouwen en inmiddels een dochter grootbrengen. Een dubbel gevoel van bijzondere ervaringen en toch niet helemaal mijn draai vinden.  Waar was ik? Wie was ik? De trein van het leven denderde voort en ik hobbelde mee.

Mijn transformatie

Toen ons zoontje doodgeboren werd was de pijn en radeloosheid onbeschrijfelijk. Ik ging in therapie. Met de inzichten die ik toen kreeg maakte ik de eerste stap naar waar en wie ik vandaag ben. We besloten om voorgoed terug tekeren naar Nederland. Weer aarden en verbinden. Ik studeerde coaching en counselling en startte in 2015 mijn eigen praktijk op. Door mijn eigen ervaring als migrantenkind tot diplomatenvrouw, richtte ik me in eerste instantie tot mensen met een internationale achtergrond. 

Ik merkte dat coaching om de verhalen van mijn klanten draait. De kracht en impact van hoe en welke verhalen we vertellen begon me te fascineren. Ik volgde een intensieve professionele storytelling opleiding  en verdiepte me in narratief, systemisch en transactioneel coaching.
Alles wat ik leerde en ontdekte nam ik mee in mijn eigen transformatie.  Ik luisterde goed naar het verhaal dat ik over mezelf vertelde. Ik veranderde het narratief en mijn verhaal kreeg een andere lading. De zware last van trauma’s, mezelf steeds aanpassen en verlies werden schatten waar ik kracht en inspiratie uit kon putten. Ik liet oude overtuigingen en pijn los.  Die lichheid gaf mij de ruimte om weer helemaal met mijzelf in verbinding te komen. Mijn volledige identiteit te omarmen. Dat gaf mij enorme energie en rust tegelijk. Ik was eindelijk geaard. En deze diepe, persoonlijke transformatie nam ik volledig mee in mijn werk, want dit fijne gevoel gun ik iedereen. 

Mijn verhaal is mijn kracht

Nu help ik jou om voluit te leven, helemaal vanuit de verbinding met je ware zelf. 

Inmiddels treed ik regelmatig op als spreker en storyteller. Ik host mijn eigen podcast waar ik een podium geef aan verhalen over indentiteit, groei en verbinding. Ik heb fantastische groeiprogramma’s ontwikkeld. En vanaf 2022 organiseer ik mijn eigen retraites “back to my roots” in Roemenië en in Nederland. 

Mijn verhaal is net zoals het jouwe, veelzijding, gelaagd en uniek. Mijn missie is jou te helpen om je eigen verhaal te ontdekken, te omarmen en in te zetten. Terug naar je roots, verbinden met wie je werkelijk bent diep van binnen, om verder stviger te groeien en je vleugels uit te slaan! 

Want in jouw verhaal schuilt jouw kracht!

Korte bio

Ik ben afgestudeerd in letteren aan de UvA (Drs.) en ik heb een master in volkscultuur (MA). Ik heb een specialisatie als multicultureel coach bij het ACC en ik heb een opleiding voltooid als professional storyteller aan de Mezrab Storytelling School in Amsterdam. Ik heb cursussen Transacionele analyse, Narratief coachen en Systeem therapie gevolgd. Ik heb ruim 10 jaar als communicatie en PR adviseur gewerkt voor de (semi) overheid. In 2015 heb ik mijn eigen coachings- en trainingspraktijk opgericht.